Ili ćemo svi dobiti ili ćemo svi izgubiti, zajedno

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 14:24

"Ili ćemo svi dobiti ili ćemo svi izgubiti, zajedno"

Rim -- Ili će Evropska unija pobediti u celini ili izgubiti u celini od predloženog Fonda za oporavak od pandemije, izjavio je danas italijanski premijer Ðuzepe Konte.

"Danas u EU ili ćemo svi dobiti ili ćemo svi izgubiti, zajedno", izjavio je Konte u italijanskom parlamentu, a povodom sukoba između zemalja južne i severne Evrope uoči samita EU o tom pitanju, prenosi Ansa.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kontea, Italija neće prihvatiti "mutni kompromis" oko novog fonda.

Italijanski premijer je ponovio da bi EU trebalo da ponudi rešenja, a ne iluzije i strahove.

Evropska komisija predložila je Fond za oporavak od 750 milijardi evra, od čega bi više dolazilo u grantovima nego u kreditima.

Zemlje koje su protiv tog formata, pre svega Nemačka i Holandija, smatraju da nema žurbe oko postizanja sporazuma, a kako se navodi, Italija želi pregovore između dve grupe zemalja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.