ISIS zatočio 700 ljudi, među njima i građani EU

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS zatočio 700 ljudi, među njima i građani EU

Teroristička grupa Islamska država (ID) uzela je za taoce više od 700 ljudi u sirijskom regionu Deir ez Zor, a među njima ima i građana zapadne Evrope i iz drugih zemalja, javlja Tass pozivajući se na vojni diplomatski izvor.

Foto: Tanjug/Ugur Can/DHA via AP, File

Teroristi su napali izbeglički kamp u oblasti koju kontrolišu koalicione snage na čelu sa SAD, rekao je isti, neimenovani izvor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Koristeći nekažnjivost, ekstremisti Islamske države izveli su napad na izbeglički kamp koji se nalazi u blizini naseljenog mesta Al-Bahra 13. oktobra. Kao rezultat, uzeli su za taoce i prevezli oko 130 arapskih porodica u grad Hadžin, koji drže pod kontrolom", rekao je taj izvor.

Na Kosovu niču ISIS baze protiv Srba

Prema njegovim rečima, "među taocima Islamske države u toj oblasti je više od 700 ljudi, uključujući građane zapadnoevropskih i drugih zemalja", prenosi ruska agencija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.