IPA projekti vraćaju mlade u Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2013, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IPA projekti vraćaju mlade u Bečej

BEČEJ -

Decenijama su iz Srbije brojni građani odlazili trbuhom za kruhom. Devedesetih godina dvadesetog veka ekonomski motiv pojačan je i ratovima koji su se vodili na ovim prostorima. Poslednjih godina sve je izraženija potreba međugranične saradnje država regiona kroz IPA projekte koje finansira Evropska unija.

U toj saradnji značajnu ulogu mogu da imaju upravo oni koji su napustili zemlju, ali država >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << treba da stvori povoljnu perspektivu.

"Možemo perspektivu stvoriti ako uredimo sopstveno društvo koje deluje kao uređena zajednica koja na odbija nego privlači i kapital i ideje", kaže Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.

Bečejska lokalna uprava vidi svoje šanse u ovim projektima koji bi, po rečima predsednika opštine Vuka Radojevića zaustavili trend da se mladi Bečejci nakon završenih studija ne vraćaju u svoj rodni grad.

"Kao neko ko je trenutno na vlasti u Bečeju moramo učiniti sve kako bi te ljude vratili i ponudili im određene mogućnosti. Polazim od sebe. Završio sam fakultet, magistrirao i vratio se u Bečej, a to očekujem od svih mladih da preuzmu odgovornost i da zajedno učinimo da naš grad bude bolje mesto za življenje", kaže za RTV Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

IPA projekti vraćaju mlade u Bečej

Izvor: Banke.Online.rs, 25.Jan.2013, 09:51

Decenijama su iz Srbije brojni građani odlazili trbuhom za kruhom. Devedesetih godina dvadesetog veka ekonomski motiv pojačan je i ratovima koji su se vodili na ovim prostorima. Poslednjih godina..

Nastavak na Banke.Online.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.