I NEMCI SU SHVATILI: EU JE NEUSPEH! Pala je na najvećem testu od svog osnivanja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I NEMCI SU SHVATILI: EU JE NEUSPEH! Pala je na najvećem testu od svog osnivanja!

Bivši šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel optužio je danas EU da je doživela neuspeh u savladavanju virus korona krize.

- Očigledno imamo jednu EU samo za lepo vreme, jer u najvećem testu od svog osnivanja doživela je do sada potpuni neuspeh - kazao je Gabrijel u izjavi za ZDF.

On je, u emisiji "Berlin direkt" kazao da je najgore sigurno bilo na početku da čak ni Nemci nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bili spremni da isporučuju sredstva za pomoć tamo gde su ljudi padali i umirali, na severu Italije.

Gabrijel je postavio pitanje da li bi bilo dramatično ako bi Nemačka umesto 156 milijardi evra uzela dug od 166 milijardi evra, i onda 10 milijardi stavila na raspolaganje Italiji i Španijia, kao prvu pomoć.

- Te dve zemlje bi nam, najverovatnije, 100 godina bile zahvalne da smo to tako uradili. One će se sećati da susedne nacije nisu želele da im pomognu, već Kinezi - naveo je on.

Gabrijel je ukazao da je sada tako da Nemačka stvara utisak da deluje kao i SAD, i to ne samo Nemci, već svaka evropska zemlja, a po principu "prvo moja nacija – mislimo na nas, a ne na susede".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.