Hrvatski ministar najavio podršku Albaniji

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski ministar najavio podršku Albaniji

Zagreb -- Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, Davor Božinović, najavio je podršku Hrvatske Albaniji na "evropskom putu" koji je, kako je rekao, i u hrvatskom interesu.

Hrvatska podrška, kako je preneto, posebno će doći do izražaja od početka sledeće godine, kada Zagreb preuzme predsedavanje Savetom EU.

"Albanija je u fazi kada očekuje otvaranje pregovora s Evropskom unijom. Naši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << albanski prijatelji znaju vrlo dobro da u tome mogu računati na punu podršku Republike Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se traže u našem interesu", rekao je ministar Božinović posle Međunarodnog skupa o albanologiji u Zadru, javila je agencija Hina.

Božinović je u Zadru s ministrom unutrašnjih poslova Albanije, Sanderom Lješajem razgovarao o zaštiti granica od ilegalnih migranata i izrazio zadovoljstvo što je Albanija potpisala sporazum s graničnom službom EU, Fronteksom, i time što je 11 hrvatskih policijskih službenika angažovano na zaštiti granica Albanije od ilegalnih migranata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Božinović:Hrvatska će podržati Albaniju na evropskom putu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2019

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas je rekao da Albanija može računati na podršku Hrvatske u evropskim procesima koji joj predstoje jer je njen evropski put i u hrvatskom interesu..."Albanija je u fazi kada očekuje otvaranje pregovora s Evropskom unijom. Naši albanski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.