Izvor: Danas, 25.Maj.2022, 12:26

Hrvatski akademici traže da se BiH odrekne hidroelektrana

Prilikom pregovora s BiH o njenom eventualnom ulasku u EU, Hrvatska treba da insistira na sedam ključnih stvari, od kojih je jedna konstitutivnost Hrvata, druga - treći entitet, a treća pitanje gradnje energetskih objekata na Drini i slivu u Neretve, navodi se ovo u dokumentu Hrvatske akademije znanosti i umetnosti (HAZU).

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"SRBI, ODREKNITE SE MITA O JASENOVCU ILI NIŠTA OD EU" Sramna ucena hrvatskih akademika: Traže da Srbija ispuni čak 14 ZAHTEVA za podršku Zagreba na putu ka Briselu, reagovao i SANU

Izvor: Blic, 25.Maj.2022

Hrvatska akademija znanosti i umetnosti (HAZU) traži od Vlade Hrvatske da blokira put Srbije ka Evropskoj uniji, ukoliko Beograd ne ispuni čak 14 uslova, među kojima je i odricanje od mita o Jasenovcu!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.