Hrvatska u Beogradu predstavlja prioritete predsedavanja EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska u Beogradu predstavlja prioritete predsedavanja EU

Hrvatska će danas u Beogradu predstaviti prioritete i koncept šestomesečnog predsedavanju EU, najavila je privremeni otpravnik poslova hrvatske ambasade Maja Bogdan i dodala da će samit u Zagrebu, zakazan za maj, biti prilika da se pošalje poruka da perspektiva Zapadnog Balkana u EU nema alternativu.

Bogdan je podsetila da Hrvatska u predsedavanju EU, koje je preuzela 1. januara, ima četiri prioriteta koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se mogu opisati kao "Evropa koja se razvija", "Evropa koja povezuje ekonomski, energetski i infrastrukturno", "Evropa koja štiti" i "Evropa koja ima uticaj".

"Za Srbiju najzanimljiviji je onaj koji možemo definisati kao Evropa koja je uticajna, a unutar tog prioriteta o proširenju EU Hrvatska ima posebnu odgovornost prema najbližem susedstvu", rekla je Bogdan za Tanjug.

Iz tog razloga, ističe ona, evropska perspektiva država Zapadnog Balkana za Hrvatsku nema alternativu, a takvu pozitivnu poruku šalje i organizovanje Samit EU o Zapadnom Balkanu, koji će u maju biti u Zagrebu.

Predstavljanje hrvatskih prioriteta tokom predsedavanja EU namenjeno je kako dodaje Bogdan, zvaničnicima Vlade Srbije, diplomatama i svima koji se bave evrointegracijama.

Ambasada hrvatske u Beogradu najavila je da će na obeležavanju hrvatskog predsedavanja Savetom Evropske unije, biti održan koncert "Zagreb String Quartet-a" .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.