Hrvatska potvrdila otvaranje poglavlja sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska potvrdila otvaranje poglavlja sa Srbijom

Komesar EU za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanes Han objavio je na Tviteru da je u Parizu danas imao dobar bilateralni sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i poručio da je Hrvatska dala saglasnost za otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije o pridruživanju sa EU.

"Pariz-Balkan 2016. daje rezultate. Hrvatska potvrdila da je u redu otvaranje pristupnih poglavlja 23 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i 24 sa Srbijom. Evropska perspektiva je realna", napisao je Han na svom nalogu na toj društvenoj mreži.

On je istakao da je sastanak sa premijerom Vučićem protekao "u dobrom raspoloženju u vezi sa evropskom budućnošću Srbije".

Han je na društvenoj mreži objavio i zajedničku fotografiju sa Vučićem, koju je i srpski premijer postavio na svom tviter nalogu, uz poruku "Sa evropskim komesarom Johanesom Hanom o evropskom putu Srbije".

Evropski komesar je imao bilateralni susret sa predsednikom Vlade Srbije na marginama Konferencije lidera zapadnog Balkana i EU, koja se danas održava u francuskoj prestonici.

Evropski komesar je, takođe, na Tviteru objavio da je u Parizu danas imao dobar sastanak i sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

"Razgovarali smo o putu Albanije ka EU i reformi pravosuđa", napisao je Han na svom nalogu, objavivši fotografiju sa albanskim premijerom, sa kojim se takođe sastao na marginama Samita o Zapadnom Balkanu u Parizu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.