Hrvatska nastavlja politiku sprečavanja Srbije na putu ka EU

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvatska nastavlja politiku sprečavanja Srbije na putu ka EU"

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta ocenio je u sredu kao bezobzirne i licemerne izjave hrvatskog premijera Zorana Milanovića da odluka o povratku Vojislava Šešelja u haški zatvor nije udar na srpskog premijera Aleksandra Vučića i da Srbija treba da pokaže da li je prava demokratija.

Navedene izjave su nastavak hrvatske politike da se Srbija na čelu s premijerom Vučićem prikaže u što lošijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svetlu i da se onemogući njen napredak ka Evropskoj uniji. Jasno je kao dan da Hrvatskoj ne odgovora politika ekonomskih reformi koji sprovodi Vlada premijera Vučića, a čiji je cilj stvaranje jake i stabilne Srbije, ocenjuje Linta u saopštenju.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica pozvao je Milanovića da njegova vlada, umesto što neosnovano napada Srbiju, konačno ispoštuje obaveze iz Ugovora o pristupanju, koji je Hrvatska potpisala sa Evropskom unijom novembra 2011. godine.

Navedene obaveze se, podsetio je on, između ostalog odnose na kažnjavanje ratnih zločinaca i poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj.

Prema njegovim rečima, današnja Hrvatska je jedina članica Evropske unije u kojoj se masovno krše ljudska prava jednog naroda, u ovom slučaju Srba, i u kojoj se ratni zločinci slave kao nacionalni heroji.

Poslednji primer jeste jučerašnja skandalozna odluka zagrebačkog županijskog suda da ukine istražni zatvor ratnom zločincu Branimiru Glavašu i pusti ga na slobodu, istakao je Linta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.