Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati spremili novu deklaraciju o Šešelju?

Hrvatske stranke i političari žele da što prije vide Vojislava Šešelja ponovo u Hagu, pa je i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić uputio inicijativu Odboru regija EU da donese rezoluciju o lideru radikala i Srbiji.

U predlogu teksta deklaracije osuđuju se ponašanje i izjave Vojislava Šešelja nakon puštanja na privremenu slobodu.

Od vlasti Republike Srbije traži se da reaguju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na, kako se navodi, "govor mržnje i teritorijalne pretenzije" i ograde se od njih.

Inicijativa je podržana na klubu Evropske narodne stranke, a podržavaju je i drugi članovi hrvatske delegacije u Odboru regija EU.

Predlog deklaracije trenutno je u postupku usaglašavanja na ostalim stranačkim klubovima i veruje se da će deklaracija biti prihvaćena.

Odbor regija je politička skupština izabranih regionalnih ili lokalnih predstavnika iz svih 28 država članica EU, a trenutno ima 353 člana.

Evropska komisija se kod donošenja propisa koji se tiču lokalne i regionalne vlasti mora savetovati sa Odborom regija.

Mediji i portali u Hrvatskoj navode da je Šešelju onemogućen pristup svim većim, ali i lokanim medijima u Srbiji.

Hrvatski političari, i vlast i opozicija, nameravaju da prisile Haški sud da vrati Šešelja u pritvor, a vlasti Srbije da se ograde od Šešeljevih nastupa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.