Holandsko da Crnoj Gori

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandsko 'da' Crnoj Gori

Podgorica -- Holandski parlament odlučio je da Crnoj Gori, ipak, da "zeleno svetlo" za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

Ovakav stav je iznenađenje zbog toga što je prošlonedeljni stav parlamentarnog odbora bio da je za to još rano.

Poslanik parlamenta u Hagu Hari van Bomel kazao je podgoričkim "Vijestima" da je tokom "načelne rasprave" većina poslanika "u osnovi podržala otvaranje pregovora sa Crnom Gorom".

O Crnoj Gori biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još reči na plenarnom zasedanju holandskog parlamenta 7. decembra.

Ministar pravde Duško Marković sastao se juče sa ministrom bezbednosti i pravde Holandije Ivom Ostelenom, kada je saopšteno da Holandija podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, ali da je "potreban ubedljiviji napredak".

"U svetlu predstojećeg sastanka Saveta EU, Ostelten je naglasio da holandska vlada podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, ali da, ipak, krajnja odluka o otvaranju pregovora Crne Gore umnogome zavisi od stava parlamenta Holandije", navode "Vijesti".

Crna Gora je status kandidata za priključenje EU dobila krajem decembra prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.