Hejg: Nadam se pregovorima Srbije i EU u januaru 2014. godine

Izvor: Press, 28.Okt.2013, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg: Nadam se pregovorima Srbije i EU u januaru 2014. godine

Hejg je pozdravio napredak koji je Srbija ostvarila u implementaciji sporazuma postignutog u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU i ohrabrio dalji pozitivan angažman u predstojećim mesecima, uključujući podršku lokalnim izborima na Kosovu i dalju implementaciju sporazuma postignutog u dijalogu.

"Na osnovu ovog daljeg napretka, nadam se da će Srbija u januaru 2014. godine započeti pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << o pristupanju Evropskoj uniji", rekao je Hejg, navodi se u saopštenju britanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Šef britanske diplomatije je poručio da je "normalizacija dugoročan proces" i da je važno je da se ona nastavi i tokom pristupnih pregovora Srbije.

Hejg je, kako piše, premijeru Dačiću poželeo uspeh na sutrašnjoj konferenciji "Investiconi dan Srbije", prvi u Londonu, u organizaciji Britansko-srpske privredne komore čiji je domaćin Vlada Srbija.

"To je važan događaj i siguran sam da će biti uspešan", naveo je Hejg u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Nadam se pregovorima u januaru 2014."

Izvor: Akter, 28.Okt.2013

Vilijam Hejg je danas posle sastanka sa Ivicom Dačićem izrazio nadu da će Srbija započeti pregovore sa EU u januaru 2014. godine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.