Hasanbegović: Ne blokiram EU fondove neprofitnim medijima

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Apr.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hasanbegović: Ne blokiram EU fondove neprofitnim medijima

ZAGREB - Ministar kulture Zlatko Hasanbegović demantirao je da ministarstvo blokira neprofitne medije u apliciranju na fondove Europske unije.

"Ne", kratko je odgovorio, kao i na potpitanje radi li se o dezinformaciji.

"Da."

Slično je bilo i s pitanjem mogu li neprofitni mediji povlačiti novac iz Europskih fondova.

"Mogu", kazao je.

Upitan je zatim o napisima Faktograf.hr-a, koji je ustvrdio da će se neprofitnim medijima – barem >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zasad – uskratiti mogućnost financiranja iz fondova EU.

"Ne znam, nisam vidio, prva vijest", kazao je.

Naime, Faktograf piše kako se tijekom 2016. godine ipak neće provoditi natječaji najavljeni u sklopu programa “Mediji zajednice”, za koje je iz Europskog socijalnog fonda predviđeno 30,6 milijuna kuna.

Kompletni program “Mediji zajednice”, s cijelim svojim predviđenim budžetom od 30,6 milijuna kuna, jednostavno je nestao iz Indikativnog godišnjeg plana objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2016. godinu u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. U planu za prošlu godinu bilo je predviđeno da se natječaji krenu provoditi u prosincu 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.