Harf: Srbija ispunjava očekivanja EU

Izvor: RTS, 04.Dec.2013, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harf: Srbija ispunjava očekivanja EU

SAD ne odlučuje o ulasku Srbije u EU, ali Amerika nastavlja da podržava posvećenost Srbije budućnosti u Uniji, kaže portparolka Stejt departmenta Mari Harf.

Srbija je pokazala spremnost i sposobnost da ispuni očekivanja država članica Evropske unije, koje će ovog meseca odlučivati o početku pregovora o članstvu Srbije u Uniji, izjavila je za Tanjug portparolka Stejt departmenta Mari Harf.

"Verujemo da je Srbija pokazala spremnost i sposobnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ispuni očekivanja država članica EU koje će ovog meseca odlučivati o početku pregovora o članstvu u Uniji", rekla je predstavnica za medije Stejt departmenta.

Harf je rekla da SAD ne odlučuju o ulasku Srbije u EU, ali da Amerika nastavlja da "u potpunosti podržava posvećenost Srbije budućnosti u Evropskoj uniji".

Ona je pohvalila Beograd i Prištinu, rekavši da su "postigli značajan napredak u implementaciji dogovorenog" i dodala da se SAD nadaju da će se taj proces nastaviti.

Potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda Ivan Vejvoda rekao je da je sada sasvim izvesno da će uskoro biti otvoreni pristupni pregovori Srbije o ulasku u Evropsku uniju.

Vejvoda je istakao da nije bitno da li će se to dogoditi pre Nove godine ili nekoliko dana iza toga, ali je, prema njegovim rečima početak pregovora sada sasvim izvestan.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija ispunjava očekivanja EU"

Izvor: B92, 04.Dec.2013

Vašington -- Srbija je pokazala spremnost i sposobnost da ispuni očekivanja država članica Evropske unije, izjavila je za Tanjug portparolka Stejt departmenta Mari Harf...Odgovarajući na pitanje dopisnika Tanjuga, na brifingu za strane novinare, Mari Harf je rekla da SAD ne odlučuju o ulasku Srbije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.