Hapšenje Navaljnog i obračun sa demonstrantima su potpuno neprihvatljivi

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 19:30

"Hapšenje Navaljnog i obračun sa demonstrantima su potpuno neprihvatljivi"

Ministri spoljnih poslova EU osudili su brutalnost koju je policija u Rusiji pokazala razbijajući demonstracije organizovane u znak podrške Navaljnom.

Sa sastanka u Briselu ministri EU su pozvali na puštanje Navaljnog i demonstrana ti pritvora.

”Ministri smatraju da su hapšenje Navaljnog i obračun sa demonstrantima potpuno neprihvatljivi. Oni su osudili masovna hapšenja i policijsku brutalnost tokom vikenda”, poručio je šef diplomatije EU, Žosep >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Borelj.

On navodi da na sastnku Saveta EU nije bilo predloga niti odluka o mogućim reakcijama EU na poslednja dešavajja u Rusiji, ali da konstatntno radi na političkom razmatraju situacije.

Borelj je najavio da će posetiti Moskvu u prvoj nedelji februara, na poziv šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova.

On je ocenio da će to biti dobra prilika da se prenesu važne poruke o pravima i slobodama, ali i da se razgovara o strateškim međusobnim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.