Han u Prištini: Dijalog je važan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han u Prištini: Dijalog je važan

Komesar za proširenje Evropske Unije Johanes Han, stigao je danas u posetu u Prištini sa jasnim porukama: nasilju nije mesto u institucijama i da je nastavak dialoga sa Beogradom jako važna stavka.

Tokom svečane sednice Skupstine Kosova on je naveo da je Sporazum za stabliziciju i asocijaciju važan korak za budućnost, ali i da to ne može da reši unutrašnje probleme i pozvao je političke lidere na dijalog.

"Dijalog je u interesu Kosova i njenih građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dijalog sa Srbijom je postao sastavni deo progresa Kosova ka Evropi. Pozivam ljude na Kosovu da ne gledaju na dijalog kao na prepreku već kao mogućnost da se unapredi kosovska evropska agenda i njene integracije. Kosovo može mnogo da dobije, a bez dijaloga moze sve da izgubi", rekao je Johanes Han.

Međutim opozicija Kosova ni ovog puta nije propustila priliku za protest. Oni su u sali skupštine izneli transparent sa natpisom "Nepravedni sporazumi neće proći".

Na sastanku sa premijerom Kosova Isom Mustom, Hahn je potvrdio važnost dijaloga.

Mustafa je izjavio da će svi postignuti dogovori biti implementirani.

"Mi dijalog smatramo važnim zbog normalizacije odnosa sa Srbijom i implementiraćemo postigunute dogovore", naglasio je Mustafa.

Skupština Kosova treba da nastavlja rad sledeće nedelje. Tokom dana se dogodio još jedan incident. Aktivisti pokreta Samopredeljenje su gađali jajima ministra pravde Kosova, Hajredina Kucija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.