Han stigao u Beograd,prošetao sa Vučićem Skadarlijom /FOTO

Izvor: B92, 09.Sep.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han stigao u Beograd,prošetao sa Vučićem Skadarlijom /FOTO

Beograd -- Komesar EU Johanes Han doputovao je u Beograd i odmah po dolasku sa svojim domaćinom premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem prošetao Skadarskom ulicom.

Han inače sutra u Beogradu ima zvanične sastanke, a veče je proveo u neformalnom druženju sa premijerom Vučićem u staroj boemskoj četvrti Beograda, poznatijoj kao Skadarlija.

Hana su u Skadarliji, pored premijera Vučića dočekala deca, u narodnim nošnjama, na tradicionalni srpski način hlebom i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << solju nakon čega je poslužen domaćom rakijom iz čokanja.

U nastavku šetnje Han je od lokalnih ugostitelja dobio štap i šešir, a degustirao je i domaće meze.

Kod kuće Djure Jakšića, Han je dobio i knjigu Ive Adrića "Na Drini ćuprija" na engleskom jeziku.

Premijer Srbije i Han u pratnji saradnika veće su nastavili druženje neformalnom večerom u jednom skadarlijskom restoranu.

Planirano je da se Han ponovo ujutru sastanu sa premijerom u zgradi Vlade Srbije, a potom i da prisustvuje sednici Vlade.

U nastavku posete Han će se satati i sa drugim zvaničnicima.

Cilj Hanove posete Beogradu da razgovara o daljim koracima na putu Srbije ka Evropskoj uniji, kao i da izrazi snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije, saopštila je prethodno Delegacija EU u Srbiji.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Han u Skadarliji uživao uz srpsku rakijicu

Izvor: Mondo, 09.Sep.2016

Komesar EU za susedsku politiku i proširenje Johanes Han doputovao je večeras u Beograd i odmah po dolasku sa svojim domaćinom premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem prošetao Skadarskom ulicom...Foto: Mondo/ Tamara Sekulović ilustracija..Han inače sutra u Beogradu ima zvanične sastanke, a veče...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.