Han o taksama Prištine: Ovaj akt mora odmah biti povučen

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han o taksama Prištine: Ovaj akt mora odmah biti povučen

Evropski komesar za proširenje kritikovao je odluku Prištine da na 100 odsto podigne takse na robu iz Srbije. Traži da se taj potez odmah povuče.
Johanes Han je pozdravio izjavu visoke predstavnice EU Federike Mogerini o odluci vlasti u Prištini da na 100 odsto podignu takse na robu iz Srbije i BiH.

"To šteti Cefta sporazumu i principima regionalne fer trgovine", naveo je Han >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Tviteru.
Istakao je da ovaj potez, koji šteti i potrošačima i samom poslovanju, mora odmah da bude povučen.
Han je naveo da Priština ima i posebnu odgovornost jer trenutno predsedava Cefti.
"Uskoro ću u Prištini prisustvovati nedelji Cefte i očekujem da se ovo pitanje do onda reši", naveo je Han na ovoj društvenoj mreži.
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini osudila je odluku Prištine o podizanju takse na srpske proizvode na 100 odsto i zatražila da se ta odluka povuče. Federika Mogerini je navela da je odluka Prištine o podizanju takse za proizvode iz Srbije i BiH jasno kršenje Cefta sporazuma kao i SSP-a.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPSKI KOMESAR HAN O SUMANUTOJ ODLUCI PRIŠTINE: Štetan akt uvođenja carina mora ODMAH biti povučen!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2018

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je da odluka prištinskih vlasti o oporezivanju robe iz Srbije i BiH krši Centralnoevropski sporazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) i principe regionalne slobodne trgovine. ..- Ovaj akt mora odmah biti povučen - poručio je Han...Johanes...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Han Prištini: Odmah povucite takse

Izvor: Danas, 22.Nov.2018

Evropski komesar za proširenje Johanes Han kritikovao je na svom Tviter nalogu odluku Prištine da na 100 odsto podigne takse na robu iz Srbije. Članak Han Prištini: Odmah povucite takse se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.