Han: Radujem se razgovorima o odnosima Srbije i EU

Izvor: RTS, 09.Sep.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Radujem se razgovorima o odnosima Srbije i EU

Komesar Evropske unije za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han poručio je da se raduje razgovorima o ključnim pitanjima u odnosima između Srbije i EU i narednim koracima u procesu pristupanja Srbije Uniji.
Han je to poručio preko Tvitera, izrazivši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uveravanje da Srbija ima podršku EU "na svakom koraku tog puta".

Napisao je i da upravo iz Ankare kreće za Beograd da se sastane sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima nove srpske vlade.
Uoči posete Srbiji, Han je izjavio da se raduje što će ponovo boraviti u Beogradu, sastati se sa novom vladom premijera Vučića i nastaviti sa "odličnom saradnjom punom poverenja koju smo uspostavili proteklih godina", saopšteno je danas na sajtu Evropske komisije.
"Posvećenost EU putu Srbije ka Uniji je snažna, o čemu svedoči otvaranje četiri pogavlja u procesu pristupanja Srbije", istakao je Han, uz napomenu da "naravno, predstoje teški izazovi".
Ti izazovi, kako je naveo, obuhvataju agendu u vezi sa vladavinom prava gde Srbija, ukazao je, sada treba da primeni ono što je predviđeno njenim akcionim planovima za poglavlja 23 i 24.
"Priznajem i cenim aktivan i konstruktivan doprinos Srbije očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i njen koristan pristup rešavanju migrantske krize", poručio je Han.
U saopštenju Evropske komisije se navodi da će Han boraviti u poseti Srbiji 9. i 10. septembra i da će Vučiću lično čestitati imenovanje za novog premijera Srbije.
Komesar će se, najavljuje se, sastati i sa članovima nove srpske vlade, članovima parlamenta, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice i mladim preduzetnicima.
"Razgovaraće o procesu pristupanja Srbije EU i regionalnoj saradnji, proceniće učinjen napredak i izložiti dalje potrebne korake", zaključuje se u saopštenju Evropske komisije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han: Radujem se razgovorima sa državnim vrhom Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2016

Komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Johanes Han izjavio je večeras da se raduje razgovorima o ključnim pitanjima u odnosima izmedju Srbije i EU i narednim koracima u procesu pristupanja Srbije Uniji...On je na svom Tviter nalogu napisao da Srbija ima podršku EU "na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Han: Nijedna zemlja ne treba da sprečava članstvo druge u EU

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2016, 11:12

Komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da bi svaka zemlja u regionu, bila ona članica EU ili ne, ne bi trebalo da ometa nijednu drugu zemlju da se pridruži Uniji...Han je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.