Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Povoljan ishod dijaloga sa Kosovom otvara nova poglavlja Beogradu

Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas u Briselu da povoljan ishod dijaloga Beograd-Priština može doprineti tome da se ove godine otvore poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije s Evropskom unijom.

Han je to dopisnicima medija sa Zapadnog Balkana izjavio uoči današnjeg odlaska u posetu Makedoniji i Kosovu.

"Mislim da je bio dobar ishod dijaloga Beograd-Priština, a to je jedan od 'ugaonih kamenova' u procesu evropske integracije Srbije, i svakako doprinosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << povoljnoj atmosferi, pa sam mišljenja da će biti moguće ove godine otvoriti poglavlja" (u pregovorima o članstvu Srbije u EU), istakao je Han.

On je time odgovorio na pitanje novinara da li je realno očekivati da se neko poglavlje otvori ove godine ili, što je prethodno naglasio, treba u pregovorima sve temeljito pripremiti, jer "nikakva brzina pregovora ne postoji, već su nužni opipljivi rezultati u reformama".

Evropski komesar je predočio i da će Evropska komisija ispitati mogućnost da se zemljama Zapadnog Balkana, pored nepovratne finansijske podrške za reforme iz EU programa IPA, obezbede i sredstva iz budžetske linije EU, što zasad mogu koristiti samo članice Unije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.