Hamond: Vlada Velike Britanije još nije u poziciji da počne pregovore o izlasku iz EU

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamond: Vlada Velike Britanije još nije u poziciji da počne pregovore o izlasku iz EU

Vlada Velike Britanije još nije u poziciji da počne suštinske pregovore o izlasku iz Evropske unije, poručio je danas šef britanske diplomatije Filip Hamond.

„Zasad nismo u poziciji da odmah počnemo suštinske pregovore, i stoga ne bi bilo mudro da proces otpočnemo Članom 50“, rekao je on poslanicima, prenosi Rojters.

Hamond je naveo i da će vlada u dogledno vreme morati da ojača svoje kapacitete u trgovinskim pregovorima i da će potražiti prijateljske vlade koje će joj u tome pomoći.

Član 50 Lisabonskog sporazuma odnosi se na istupanje zemlje-članice iz EU.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bregzit povećao govor mržnje u Evropi

Izvor: Beta, 08.Jul.2016, 16:46

Rasprava od izlasku Velike Britanije iz Evropske unije povećao je govor mržnje prema migrantima i to će imati posledice po Evropi, ocenio je danas u Atini komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks."Rasprava o Bregzitu je zastrašujuća jer se rasistička retorika prema migrantima koristi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.