Hahn u Beogradu, potpisan ugovor vredan 80 miliona evra

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Dec.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hahn u Beogradu, potpisan ugovor vredan 80 miliona evra

BEOGRAD - Ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Henoveva Ruis Calavera potpisale su Finansijski ugovor za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave.

Vučić kaže da će novac koji je Srbija dobila na poklon iskoristiti na najbolji mogući način.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Johanesu Hahnu na posetu Srbiji i potpisivanju ovog ugovora koji je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << značajan za Srbiju.

"Mi smo potpisali ugovor kojim dobijamo 80 miliona evra na poklon od EU za podršku reformi javne uprave. Tih 80 miliona ćete direktno da vidite u bolnicama, putevima. Imamo dobre rezultate ali oni moraju da budu održivi, a da bi bili održivi, moramo sebe da menjamo i za to su potrebna finansijska sredsvta", kaže premijer.

Dodaje da je to ogroman novac, 9,5 do 10 milijardi dinara i da ćemo ga iskoristiti na najbolji način.

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Hahn prisustvovao je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ceremoniji potpisivanja Finansijskog ugovora.

Ugovor je vredan 80 miliona evra, saopštila je ranije Delegacija EU u Srbiji.

To je prvi Ugovor o sektorskoj reformi za Srbiju, a finansira se iz fondova Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) 2015 Evropske unije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i EU potpisale ugovor za podršku transformaciji javne uprave

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2016

Evropska unija i Srbija potpisale su finansijski ugovor za podršku transformaciji javne uprave Srbije vredan 80 milona evra.  Potpis na dokument stavile su direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Henoveva Ruis Kalavera i Jadranka Joksimović, ministarka evrointegracija u Vladi Srbije, i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.