Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hahn: Početak pregovora Srbije sa EU trenutak za slavlje

Evropski povjerenik za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn ocijenio je da otvaranje prvih poglavlja u pregovorima o članstvu sa EU za Srbiju "predstavlja zaslužen trenutak za slavlje".

 "Naš fokus će se odlučno preusmjeriti na podršku pitanjima ekonomskog oporavka i vladavine prava kako bismo osigurali otvaranje novih poglavlja iduće godine. Naš zajednički strateški cilj je da svim gradjanima Srbije donesemo koristi od pristupanja EU", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je Hahn uoči sutrašnjeg  posjete Beogradu.

Kako je najavljeno iz Delegacije EU u Srbiji, Hahn će se u četvrtak sastati s čelnim ljudima Srbije i govoriti pred skupštinskim poslanicima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Han u Beogradu uoči otvaranja poglavlja

Izvor: VOA, 09.Dec.2015

Plan Evropske komisije je da do kraja njenog mandata Srbija ima ispregovarana sva poglavlja, njih 35, čime bi zaključila posljednji ispit pred prijem u EU...Sutra u posjetu Srbiji dolazi evropski komesar za pregovore o proširenju, Johannes Hahn koji, pred put za Beograd objavjuje da se u ponedjeljak...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.