HRVATI UDARILI NA VUČIĆA JER TRAŽI PRAVDU ZA POBIJENU DECU: Novi besramni potez, okrenuli se i PROTIV EU? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022, 15:15

HRVATI UDARILI NA VUČIĆA JER TRAŽI PRAVDU ZA POBIJENU DECU: Novi besramni potez, okrenuli se i PROTIV EU? (FOTO)

Autor teksta navodi da je Srbija sebi dala ovlašćenja "malog regionalnog Haga".

Očigledno je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dirnuo u osinje gnezdo, braneći pravo na istinu o stradanju srpske dece od strane ustaške ruke, jer se kampanja u u hrvatskim medijima protiv predsednika naše države zahuktava i svakih sat vremena pojavljuju se novi "autorski tekstovi" raznih "analitičara", "novinara".

Podizanje prve optužnice u Srbiji za ratne zločine u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hrvatskoj, konkretno za masakr na Petrovačkoj cesti, bio je očigledno hitan alarm za hrvatske medije da se što jače obruše na Vučića.

U moru novih napada, proizašao je jedan sa portala "Jutarnji.hr", u kom, nadasve nepoznat analitičar, kritikuje Evropsku uniju što ima dobre odsnose sa Srbijom.

- Kakva dvoličnost! Jedan dan se zgražavaju Srbijom, drugi dan njihove političare dočekuju raširenih ruku - naslov je ovog jeftinog članka na hrvatskom portalu. Pozadina ovakve mržnje autora teksta proizlazi iz toga na kakav prijem je predsednik Srbije naišao u Briselu na radnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana.

Ono što je izazvalo stvarni bes kod hrvatske strane je najava iz Srbije o podizanju optužnice protiv hrvatskih pilota koji su tokom zločinačke akcije "Oluja" raketirali kolone izbeglica 1995. godine.

Kada su hrvatski mediji shvatili da golim i neosnovanim napadima na Vučića i Srbiju ne mogu da postignu svoje ciljeve, drznuli su se i da udare na samu Evropsku uniju i zamere njene kontakte sa našom državom.

Autor teksta navodi da je Srbija sebi dala ovlašćenja "malog regionalnog Haga" jer može dizati optužnice za slučajeve u svim državama regiona. Takođe, kao i da su institucije Evropske unije pokazale više razumevanja za Srbiju, nego za stavove Hrvatske. Ocenjuje kako je Evropska komisija u novoizrađenom "non paperu" trenutno naklonjenija Srbiji nego Hrvatskoj. Sve ovo objašnjava bes koji Hrvati nakupljaju protiv Vučića i odnosa Evropske unije prema našoj zemlji.

Predsednik Srbije je u Davosu, gde boravi na svetskom ekonomskom forumu, komentarisao poruke i pretnje iz Hrvatske koje je Srbija dobila i rekao je da je zanimljivo da je ovakva hajka pokrenuta protiv cele zemlje.

- Ponosan sam na činjenicu da će porodice ubijene dece imati nadu da će pravda barem delimično biti zadovoljena - poručio je Vučić.

Podsetimo, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina jer su u operaciji "Oluja" 7. i 8. avgusta 1995. naredili avionsko raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada.

Optužnica kojom se nastoji privođenje pravdi odgovornih za ubijanje 13 civila i ranjavanje 24 ljudi koji su bežali od zločinačke akcije "Oluja" predata je Sudu za ratne zločine na potvrđivanje.

Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21),

brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić,

Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13),

Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34), poginuli su tog kobnog dana, a još pedesetak osoba je ranjeno, ponajviše dece.

Hrvatski mediji su očigledno poveli totalnu kampanju protiv Vučića i Srbije samo zato što predsednik naše zemlje traži pravdu za pobijenu srpsku decu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković o hrvatskim napadima: "Vučić je zauzeo jedinu moguću poziciju kada je reč o zločinima nad Srbima"

Izvor: B92, 25.Maj.2022

Ministar soljnih poslova Nikola Selaković kaže da je u Hrvatskoj u toku brutalna politička i medijska kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića...On navodi da je otvorena i brutalna kampanja protiv Vučića zbog toga što je zauzeo jedinu moguću poziciju kada je reč o zločinima počinjenim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.