HLADAN TUŠ ZA IZRAEL OD ŠEFA DIPLOMATIJE EU: Evo ko će vladati pojasom Gaze nakon rata

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 10:41

HLADAN TUŠ ZA IZRAEL OD ŠEFA DIPLOMATIJE EU: Evo ko će vladati pojasom Gaze nakon rata

On je odbacio mogućnost da Gazom upravlja palestinski militantni pokret Hamas.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj izjavio je danas da samo Palestinska samouprava može da upravlja Pojasom Gaze kada se bude završio rat između Izraela i Hamasa, preneo je Rojters.

- Hamas ne može više da kontroliše Gazu - rekao je Borelj na dijalogu u Manami,  Bahreinu, na godišnjoj konferenciji o spoljnoj i bezbednosnoj politici.

- Dakle, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ko će moći da upravlja Gazom? Mislim da samo jedna strana to može da bude - Palestinska samouprava - poručio je Borelj.

Palestinska samouprava (PA) je telo uprave uspostavljeno u junu 1994. godine na osnovu Sporazuma iz Osla, koji su godinu dana ranije potpisali PLO i Izrael, a odnosi se na Pojas Gaze i Zapadnu obalu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.