HAOS U EVROPSKOJ UNIJI! Protesti protiv migranata sve češći i sve brojniji, ali jedna zemlja prednjači!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 12:24

HAOS U EVROPSKOJ UNIJI! Protesti protiv migranata sve češći i sve brojniji, ali jedna zemlja prednjači!

Broj protesta se povećao za skoro tri puta.

 2023. godini u Velikoj Britaniji je organizovano 275 protesta protiv migranata, što je značajan porast u odnosu na 2022. godinu kada je organizovano 116 protesta.

Proteste zabrinutih lokalaca često "preuzimaju" grupe ekstremne desnice, prenosi Skaj njuz i dodaje da je podlednji takav protest organizovan u staroj zgradi Kraljevskog vazduhoplovstva u Skamptonu, a protiv planova da se tu naseli 2.000 tražioca azila u pokretnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kabinama.

Eksperti ocenjuju da grupe ekstremne desnice pokušavaju da preuzmu ove proteste kako bi preko njih promovisali svoje nacionalističke agende.

Kako se navodi najčešći organizator protesta je Patriotska alternativa, grupa ekstremne desnice koja je organizovala 18 odsto od svih održanih protesta.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.