Gruzija zvanično podnela zahtev za članstvo u EU

Izvor: Beta, 03.Mar.2022, 17:05

Gruzija zvanično podnela zahtev za članstvo u EU

Gruzija je zvanično danas podnela zahtev za ulazak u EU, objavio je premijer te zemlje posle ukrajinskog zahteva za članstvo podnetog pošto je Rusija izvršila napad na njenu teritoriju."Podnosimo kandidaturu za članstvo u EU", rekao je Irakli Garibašvili u saopštenju posle potpisivanja pisma u tom smislu."Gruzija je evropska zemlja i nastavlja da daje dragoceni doprinos zaštiti i razvoju Evrope", rekao je on.Neimenovani visoki zvaničnik Evropske unije izjavio je danas da se posle zvaničnog apliciranja Ukrajine za članstvo u tom bloku od 27 zemalja veoma brzo očekuju isti takvi zahtevi i od Moldavije i Gruzije.Svaki zahtev za članstvo podrazumeva proces koji traje godinama i uključuje temeljne reforme i usklađivanja sa standardima EU u različitim oblastima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nakon Ukrajine i Gruzija podnela zahtev za članstvo u EU

Izvor: Luftika.rs, 03.Mar.2022

Premijer Gruzije je danas objavio da je ta zemlja podnela zvaničan zahtev za prijem u Evropsku Uniju. Ovo je druga zemlja post-sovjetskog prostora koja je ove nedelje uputila zahtev za članstvo u EU, nakon što je u ponedeljak (28. februara) isto učinila Ukrajina, koja je izložena ruskoj invaziji.. –...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.