Grubješić: Velike šanse da dobijemo datum

Izvor: Politika, 19.Mar.2013, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Velike šanse da dobijemo datum

BEOGRAD –Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić rekla je večeras da Srbija ima velike šanse da dobije datum za početak pregovora s Evropskom unijom.

„Ali, ne zavisi sve od nas, za dogovor su potrebne dve strane”, rekla je Grubješić, gostujući u vestima Televizije B92.

Ističući da svaki korak koji se uspostavi u dijalogu Beograda i Prištine doprinosi normalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odnosa, ona je navela da nema ni „implicitnog, ni eksplicitnog, ni puzećeg priznanja Kosova”.

Grubješić je dodala da svi očekuju da će se razgovori završiti sporazumom koji je prihvatljiv za obe strane, a koji će moći da se sprovede na terenu.

Komentarišući boravak nemačke delegacija u Beogradu koja je poručila da bi Beograd i Priština, pre početka pregovora o pristupanju, trebalo da se pisano ili pred kamerama obavežu na normalizaciju odnosa, Grubješić je rekla da je u pitanju samo „tehnikalija”.

„Šest rundi mi viđamo pred kamerama našeg premijera i Hašima Tačija, ako to nije dovoljno, može da se održi zajednička konferencija za novinare. To nije suština, suština je da se dođe do primenljivog rešenja”, istakla je ona, smatrajući da je pomak napravljen u pregovorima sa Prištinom, ali i u reformama.

Upitana da li je retorika Srbije promenjena, Grubješić odgovorila potvrdno.

„Retorika je već dobrano promenjena, svedoci smo da nema više one zapaljive retorike, koja nikom nije dobro donosila, a štetila je Srbima na Kosovu”, navela je potpredsednica vlade.

Tanjug

objavljeno: 19.03.2013
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grubješićeva ponovila: Velike šanse za datum

Izvor: Akter, 19.Mar.2013

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić rekla je da Srbija ima velike šanse da dobije datum za početak pregovora s Evropskom unijom

Nastavak na Akter...

Grubješić: Nedobijanje datuma zaustavilo bi put ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2013, 13:30

BEOGRAD -..Ukoliko Srbija ne dobije datum za početak pregovora to bi moglo da bude shvaćeno kao njeno zaustavljanje na putu ka EU i svakako bi imalo uticaj na dijalog Beograda i Prištine, izjavila je danas Suzana Grubješić, potpredsednik Vlade za evropske integracije...Na konferenciji "Da li reforme...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.