Izvor: S media, 10.Dec.2012, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Neizvesno da li će u zaključku Saveta ministara biti datum (VIDEO)

Potrpedsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je u Briselu da je i dalje otvoreno pitanje da li će Savet ministara usvojiti zaključak u kojem se pominje datum za početak pregovora o članstvu i u EU.

Grubješić je novinarima u Evropskom savetu rekla da postoje dve verzije nacrta zaključaka Saveta ministara EU u vezi sa dodeljivanjem datuma - jedna u kojoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << datum pominje, i druga u kojoj datumu nema reči.

U Evropskom savetu, gde danas počinje dvonevni sastanak ministara spoljnih poslova EU, Grubješić je kazala da i dalje postoji nekoliko zemalja koje zatežu i smatraju da Srbija treba da dobije datum tek kada sve što je vezano za noramalizaciju odnosa sa Prištinom bude urađeno.

"Ključno je pitanje da li će datum biti pomenut ili neće, odnosno da li će se reći da će Srbija u junu dobiti datum ili ne. Ja se iskreno nadam da će napori ove vlade biti prepoznati i da će nam ostaviti otvorena vrata da u junu dobijemo datum za početak pregovora", rekla je Grubješić, na početku višednevne posete Briselu.

Ona je objasnila da i dalje ne postoji saglasnost oko zaključaka i dodala da kod sebe ima obe verzije tih zaključaka.

(S media)

FOTO: Vlada Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.