Grubješić: Bez promena ćemo teško zatvoriti Poglavlje 23

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Bez promena ćemo teško zatvoriti Poglavlje 23

Mislim da ćemo Poglavlje 23 u pregovorima sa Evropskom unijom teško zatvoriti ukoliko ne promenimo stanje u oblasti vladavine prava, ocenila je generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić.

Grubješić je za European Western Balkans ocenila da Strategija EU o proširenju identifikuje tri ključne slabosti zemalja u regionu.

Na prvom mestu se nalazi vladavina prava, tu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su elementi "zarobljene države", kao i politizovano pravosuđe i pritisak na slobodu govora i medija, precizirala je Grubješić.

Prema Grubješić, nijedna zemlja u regionu nije postala funkcionalna tržišna privreda, a to je još jedan od kriterijuma za prijem.

Problem predstavljaju i nerešeni bilateralni sporovi koje EU ne želi da uveze, predočila je Grubješić koja smatra da je Srbiji kao društvu potreban dijalog na svim nivoima i to ne samo unutrašnji dijalog o Kosovu, već i o ostalim pitanjima.

"Ovde nema debate ni o jednoj temi. Kad ste poslednji put videli ili čuli dijalog o EU integracijama? Mi smo društvo bez debate i bez međusobnog razumevanja, i svi treba da doprinesemo da se ta debata otvori", zaključila je Grubješić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.