Građani Srbije od sutra mogu da putuju u zemlje EU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2020, 16:13

Građani Srbije od sutra mogu da putuju u zemlje EU!

Lista će se na osnovu epidemiološke situacije ažurirati na svakih 15 dana

"Zeleno svetlo" za ulazak u Evropsku Uniju od 1. jula dobili su stanovnici Srbije, Australije, Kanade, Novog Zelanda, Japana, Severne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Crne Gore, Maroka, Ruande, Gruzije, Alžira i Kine (samo ako revidira i sopstvene protokole).

Kako prenosi BBC, od 1. jula granice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropske Unije otvaraju se za 27 zemalja, a sa te liste će izostati SAD, Rusija, Turska i Brazil. .

Kako prenosi BBC, EU je spremna da predloži Kinu za stavljanje na "belu listu" kao 15. zemlju koja nije član EU, ako Peking takođe revidira mere za putnike iz Evrope.

Što se tiče Britanaca, uslovi putovanja za njih podležu i pregovorima koji su započeti nakon Bregzita i biće naknadno doneseni.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 1. jula granice EU otvorene za građane Srbije

Izvor: Luftika.rs, 30.Jun.2020

Savet Evrope je danas usvojio preporuke koje se tiču postepenog popuštanja privremenih restrikcija uvedenih za „neesencijalne“ putnike u Evropsku uniju. Restrikcije, prema preporuci Saveta Evrope, neće se odnositi na 15 zemalja, među kojima je i Srbija, za čije stanovnike se od sutra otvaraju...

Nastavak na Luftika.rs...

Nema Srbije na listi za ulazak u Nemačku

Izvor: Deutsche Welle, 01.Jul.2020, 12:42

Vlada u Berlinu dala je u sredu 1. jula zeleno svetlo za lakši ulazak u Nemačku građana iz jedanaest zemalja van Evropske unije. Za razliku od liste koju je ranije predstavila EU, na nemačkom spisku Srbije nema.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.