Građani Srbije ne mogu u Švedsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 14:40

Građani Srbije ne mogu u Švedsku

Vlada Švedske se ovom odlukom uskladila sa preporukom Saveta EU kojom su Srbija i Crna Gora uklonjene sa spiska zemalja iz kojih je bezbedno doći u Evropsku uniju i zemlje Šengenskog prostora, objavljeno je na sajtu Ambasade Švedske u Beogradu.

Odluka će početi da se primenjuje od 19. jula, navedeno je na sajtu Ambasade Švedske u Beogradu.

Srbija je uprethodnoj preporuci bila na listi bezbednih zemalja, a državljanima Srbije je ulazak u Švedskubio omogućen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 4. jula.

Od ove odluke biće izuzete osobe koje imaju boravišnu dozvolu u Švedskoj ili studiraju u Švedskoj.

Lista zemalja u okviru preporuke Saveta EU se ažurira na 15 dana, pa bi novu preporuku trebalo očekivati 1. avgusta. Vlada Švedske je odlučila da se pridržava preporuka Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROŠIRUJE SE LISTA ZEMALJA KOJE ZABRANJUJU ULAZ NAŠIM DRŽAVLJANIMA: I Šveđani zaustavljaju Srbe od prekosutra

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020

Od najnovije zabrane izuzete su osobe koje imaju boravišnu dozvolu ili studiraju u Švedskoj..Državljani Srbije od 19. jula neće moći da pređu granicu Švedske...Vlada Švedske se ovom odlukom uskladila sa preporukom Saveta EU, kojom su Srbija i Crna Gora uklonjene sa spiska zemalja iz kojih je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Državljani Srbije od 19. jula ne mogu u Švedsku

Izvor: Luftika.rs, 17.Jul.2020

Vlada Švedske se ovom odlukom uskladila sa preporukom Saveta EU kojom su Srbija i Crna Gora uklonjene sa spiska zemalja iz kojih je bezbedno doći u Evropsku uniju i zemlje Šengenskog prostora, objavljeno je na sajtu Ambasade Švedske u Beogradu, a prenosi portal svedska.rs.. Odluka će početi da...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.