Gojković: Zašto je Savez za Srbiju u izveštaju EK?

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Zašto je Savez za Srbiju u izveštaju EK?

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je danas, na sastanku sa šefom misije Evropske unije(EU) u Srbiji Semom Fabricijem, da se u delu zveštaja Evropske komsije, koji govori o radu parlamenta, pominje Savez za Srbiju.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ona je istakla da SzS nije parlamentarna stranka, niti je učestvovao na poslednjim parlamentarnim izborima.

"Ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u zemljama EU ne tretiraju na jednak način stranke koje su u parlamentima sa onim vanparlamentarnim", rekla je Gojković, koja je navela da će nastaviti da poziva predstavnike opozicionih stranaka na kolegijum, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Izveštaj EK o Srbiji - Ana Brnabić ima primedbe

Gojković je rekla da ne može da se složi da su protesti u Srbiji bili potpuno mirni, kako je navedeno, kao i da u izveštaju EK nije konstantovan upad u RTS, u čemu je učestvovalo i nekoliko poslanika.

Prema njenim rečima, u poređenju sa drugim zemljama regiona, gde opozicione stranke ne učestvuju u radu parlamenta od konstituisanja, te zemlje ipak bolje prolaze u izveštaju o napretku.

Izveštaj Evropske komisije: Šta se očekuje od Srbije

Fabrici je ukazao i da "sastanak vidi kao prostor da se razmene mišljenja o izveštaju i snažno ohrabri pokretanje inicijative kako bi se poboljšao rad parlamenta".

On je "naglasio da EU veruje u ulogu parlamenta, koji je važan i da zato svima daje poruku da rad izvan parlamenta nije dobar znak", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.