Izvor: Radio 021, 15.Jul.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garantovana minimalna plata za sve radnike u EU?

Ursula fon der Lajen, koja je nominovana za predsednicu Evropske komisije, navela je u pismu evropskim poslanicima da će predložiti garantovanu minimalnu zaradu za sve radnike u EU i program beneficija za nezaposlene.

Ona pokušava da dobije podršku neodlučnih socijalista i liberala, dan pre glasanja o njenoj kandidaturi.

Fon der Lajen je rekla da će podržati i smanjenje ugljeničnih emisija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zemljama EU u vrednosti do 55 odsto do 2030. godine. Ona je obećala da će uvesti "ugljenični granični porez" i produžiti evropski program trgovanja dozvoljenim emisijama.

Fon der Lajen je obećala da će sprovesti reforme na proverljiv način, prema modelu nadzora koji EU vrši u državama članicama u segmentu vladavine prava.

U pismu je dato i obećanje da će biti izvršena revizija spoljne politike i rešavanja migrantske krize.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.