Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Treba stvoriti uslove za ukidanje sankcija

BERLIN - Njemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel pozvao je danas EU da pokuša da ovog ljeta stvori uslove za ukidanje sankcija Rusiji.

"To mora biti naš zajednički cilj", rekao je Gabrijel.

Na njemačko-ruskom forumu u Berlinu Gabrijel je izjavio i da je za to da EU sklopi i Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, poput onog o kojem pregovara sa SAD.

"Treba svim snagama da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << težimo da nam cilj bude sličan sporazum sa Ruskom Federacijom", naglasio je Gabrijel.

Zapad je uveo sankcije Rusiji zbog prisajedinjenja Krima prije dvije godine i navodne podrške profederalnim snagama na istoku Ukrajine.

NJemačka i Francuska navode da je ukidanje sankcija Rusiji uslovljeno poštovanjem Sporazuma iz Minska.

Vlade EU produžile su zamrzavanje sredstava i zabrane putovanja ruskim zvaničnicima i kompanijama ali sve je manje konsenzusa o tome da li od jula treba produžiti dalekosežnije sankcije na ruski bankarski, odbrambeni i energetski sektor.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Gabrijel: Potrebno je stvoriti uslove za ukidanje sankcija Rusiji

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 00:45

Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel pozvao je danas EU da pokuša da ovog leta stvori uslove za ukidanje sankcija Rusiji..."To mora biti naš zajednički cilj", rekao je Gabrijel...Na nemačko-ruskom forumu u Berlinu Gabrijel je izjavio i da je za to da EU sklopi i Sporazum o slobodnoj trgovini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.