Gabrijel: Hrabra poruka Makrona, može da računa na nas

Izvor: B92, 26.Sep.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Hrabra poruka Makrona, može da računa na nas

Berlin -- Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel pozdravio je danas predloge francuskog predsednika Emanuela Makrona o jačanju Evropske unije.

"Emanuel Makron je danas održao hrabru i strastvenu poruku protiv nacionalizma, a za Evropu - Evropu koju želi da reformiše, ojača i ujedini uz našu pomoć", rekao je Gabrijel.

Trenutno, kako je dodao, treba iskoristiti ovu priliku za francusko-nemačke inicijative da se Evropa učini demokratskijom i podobnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za budućnost, uz veće uključivanje građana, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, za rešavanje problema u Evropi potrebna je zajednička odlučnost država članica EU.

Makron je ranije danas izneo svoju viziju budućnosti Evrope, koja podrazumeva tesnu saradnju evrozone i veće jedinstvo kada je reč o odbrani, imigraciji i bezbednosti.

"On može da računa na nas", poručio je Gabrijel.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gabrijel: Hrabra poruka Makrona, može da računa na nas

Izvor: Blic, 27.Sep.2017, 00:52

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel pozdravio je danas predloge francuskog predsednika Emanuela Makrona o jačanju Evropske unije..."Emanuel Makron je danas održao hrabru i strastvenu poruku protiv nacionalizma, a za Evropu - Evropu koju želi da reformiše, ojača i ujedini uz našu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.