GLAVNA TEMA - KiM Premijerka Brnabić se sastala sa Ursulom fon der Lajen, pričalo se i o integraciji Srbije u EU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 16:18

GLAVNA TEMA - KiM Premijerka Brnabić se sastala sa Ursulom fon der Lajen, pričalo se i o integraciji Srbije u EU (FOTO)

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvuje u Briselu na panel diskusiji, koju organizuje medijska platforma "Euractiv Srbija", na temu "DA, ALI…: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji"

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Briselu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sa kojom je, kako je navela, razgovarala o aktuelnim temama, uključujući mehanizme za deeskalaciju nasilja na KiM.

Brnabić je na Tviteru navela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je sa fon der Lajen razgovala i o planu razvoja za Zapadni Balkan i značaju produbljene integracije Srbije u Evropsku uniju.

- Sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i razgovor o aktuelnim temama - sagledavanje mehanizama za deeskalaciju nasilja na KiM, plan razvoja za Zapadni Balkan kao i značaj produbljene integracije Republike Srbije u Evropsku uniju - navela je Brnabić.

Meeting with the President of the European Commission @vonderleyen and discussions on current topics, including mechanisms for de-escalating violence in Kosovo, the development plan for the Western Balkans, and the importance of deepening Serbia's integration into the EU. pic.twitter.com/ysw7Rf74ZR

— Aна Брнабић (@SerbianPM) July 4, 2023

Brnabić je ranije danas u Briselu razgovarala sa komesarom Evropske unije za ekonomiju Paolom Đentilonijem, komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Ona bi u Briselu trebalo da učestvuje i na panel diskusiji, koju organizuje medijska platforma "Euractiv Srbija", na temu "DA, ALI…: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.