Fratini stigao u Beograd

Izvor: B92, 10.Jan.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini stigao u Beograd

Beograd -- Franko Fratini, aktuelni savetnik Vlade Srbije za pregovore sa EU u poglavljima 23 i 24, doputovao je u Beograd, saznaje Danas u Ambasadi Italije.

Kako je rečeno tom listu, Fratini se u poslepodnevnim satima sastao s tužiocem za organizovani kriminal Miljkom Radisavljevićem, a zatim je na radnoj večeri razgovarao sa Nebojšom Stefanovićem, predsednikom Skupštine Srbije.

Predviđeno je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fratini, koji je tokom bogate karijere bio i potpredsednik Evropske komisije, a u poslednje vreme figurira kao jedan od najozbiljnijih kandidata za novog generalnog sekretara NATO, sutra susretne s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, šefom pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanjom Miščević, a da na radnom ručku razgovara sa stručnjacima zaduženim za pripremu pregovaračkih poglavlja 23 i 24. Posetu Beogradu italijanski političar će završiti sastankom sa Vanjom Vukićem, državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kako navode u Ambasadi Italije, osnovni cilj Fratinijevog dolaska jeste razmatranje tema u vezi sa predstojećim početkom pregovora o članstvu Srbije u EU i prvom međuvladinom konferencijom u Briselu zakazanom za 21. januar. "U fokusu razgovora biće domeni u kojima Fratini bez novčane nadoknade savetuje Vladu Srbije, uključujući vladavinu prava, osnovna ljudska prava i reformu pravosuđa“, kažu sagovornici Danasa.

Franko Fratini je tokom svoje prethodne posete Beogradu, u oktobru 2013, ocenio da će proces evropskog ujedinjenja biti gotov tek kada Srbija postane članica EU.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fratini stigao u Beograd

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2014

Franko Fratini, aktuelni savetnik Vlade Srbije za pregovore sa EU u poglavljima 23 i 24, doputovao je u Beograd, saznaje Danas u Ambasadi Italije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.