Izvor: B92, 08.Dec.2009, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini: Rusi bez viza u EU 2010?

Moskva -- Evropska unija mogla bi da ukine vize za državljane Rusije u narednoj godini, izjavio je italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini za "Rusija danas".

"Sledeća godina može da donese dobre vesti, pošto će odobrenje liberalizacije viznog režima (Rusiji) biti potvrđena većinom glasova, verovatnije nego konsenzusom", rekao je Fratini, prenela je ruska novinska agencija Itar-Tas s.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U tom slučaju Italija će moći da predloži nesputano putovanje za Ruse u Evropu, rekao je italijanski ministar uz konstataciju da niko od 27 država članica Unije sada ne bi mogao da stavio veto na takav predlog.

Prema njegovoj oceni, takav veto bio bi nemoguć i u budućnosti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.