Francuska odbila da pusti voz sa imigrantima iz Tunisa

Izvor: Blic, 17.Apr.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska odbila da pusti voz sa imigrantima iz Tunisa

RIM - Francuske vlasti odbile su danas da puste u zemlju voz iz Italije, na pograničnoj stanici Ventimilja, jer su se u njemu nalazili imigranti iz Tunisa, tvrdi italijanska želežnička kompanija.

Ovo je najnoviji incident u diplomatskom sporu oko imigranata iz Severne Afrike u kome je Italija tražila pomoć Evropske unije da se izbori sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << talasom izbeglica koji stižu iz Tunisa posle nemira u toj zemlji i mahom žele da odu u Francusku.

Italija je nedavno počela da izdaje privremenu dozvolu boravka Tunižanima i Italijani kažu da bi te dozvole trebalo da im omoguć da uđu i u Francusku na osnovu Šengenskog sporazuma, javio je AP.

Francuske vlasti su do sada pokušavale da reše problem postavljanjem strogih finansijskih uslova za ulazak, koje mnogi imigranti iz Tunisa ne mogu da zadovolje.

Povezane vesti: Francuska vraća tuniske imigrante u Italiju Sporazum Italije i Tunisa za rešavanje problema imigranata "Ljudski cunami": Hiljade imigranata prebačeno na sever Italije Utopilo se 27 imigranata u Sredozemnom moru Počela evakuacija imigranata iz Lampeduze
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska blokirala voz sa imigrantima

Izvor: Mondo, 17.Apr.2011

Francuske vlasti odbile su da puste u zemlju voz iz Italije, na pograničnoj stanici Ventimilja, jer su se u njemu nalazili imigranti iz Tunisa, tvrdi italijanska želežnička kompanija.

Nastavak na Mondo...

Francuska zaustavila italijanske vozove zbog migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2011, 10:41

Francuske vlasti privremeno su blokirale ulazak vozova iz Italije u sklopu pokušaja zaustavljanja ulaska afričkih migranata u tu zemlju. Vozovi su stajali nekoliko časova na granici, zbog čega je Italija uložila zvaničnu žalbu Francuskoj. Železnički saobraćaj potom je ubrzo nastavljen. Italija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Francuska zaustavila imigrante

Izvor: B92, 18.Apr.2011

Rim -- Voz u kome su imigranti iz Tunisa zaustavljen na graničnom prelazu iz Italije u Francusku. Rim uložio protest Parizu...Rim je uložio protest vladi u Parizu zbog, kako je naveo, nelegitimnog čina koji je u suprotnosti sa opštim evropskim principima...Francuska je navela da je u vozu više...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.