Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forkadelj: Mjere španske vlade su državni udar

BARSELONA - Predsjednica katalonskog parlamenta Karme Forkadelj izjavila je večeras da mjere koje donijela španska vlada o raspuštanju katalonske vlade i raspisivanju izbora predstavljaju "državni udar" i "napad na demokratiju".

Kako prenosi Rojters, ona je u televizijskom obraćanju rekla da je posvećena odbrani suvereniteta katalonskog parlamenta."

Prema njenim rječima, Rahoj je objavio "de fakto državni udar sa ciljem uklanjanja demokratski izabranog parlamenta", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenosi AP.

Forkadeljova je ocjenila i da odluka španske vlade predstavlja "autoritarni udar u jednoj članici Evropske unije".

"Premijer (Španije Marijano) Rahoj želi da parlament Katalonije prestane da bude demokratski parlament, a mi to nećemo dozvoliti. Zato želimo da građanima ove zemlje uputimo poruku odlučnosti i nade. Mi se danas obavezujemo, nakon najozbiljnijeg napada na katalonske institucije od njihove obnove, da ćemo braniti suverenitet parlamenta Katalonije", poručila je predsjednica katalonskog parlamenta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Šta oni zamišljaju? Separatisti uperili prstom u legalno izabranog predsedniika Španije: Ovo je DRŽAVNI UDAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2017

Rulja progovorila ustima predsednice katalonskog parlamenta..Predsednica katalonskog parlamenta Karme Forkadelj izjavila je večeras da mere koje donela španska vlada o raspuštanju katalonske vlade i raspisivanju izbora predstavljaju "državni udar" i "napad na demokratiju"...Kako prenosi Rojters,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.