Fon der Lajen za konkretnu evropsku perspektivu Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fon der Lajen za konkretnu evropsku perspektivu Zapadnog Balkana

Imenovana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen radiće na poboljšanju političkih uslova, kako bi se nastavio proces proširenja EU, najavljeno je u Komisiji.
U Evropskoj komisiji kažu da je fon der Lajen, povodom obeležavanja 30 godina od pada Belinskog zida, naglasila svoju dobro poznatu poziciju da zemlje Zapadnog Balkana moraju da imaju konkretnu perspektivu u Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uniji.

Fon der Lajen je, dodaje se u Evropskoj komisiji, više puta ponovila i svoje zalaganje za otvaranje pristupnih pregovora Severne Makedonije i Albanije.
"Imenovana predsednica će zajedno sa svojim timom raditi na poboljšanju političkih uslova kako bi se što je pre moguće u njenom mandatu otvorili pregovori", kaže portparolka Komisije Dana Spinat.
Fon der Lajen je u svom govoru povodom obeležavanja 30 godina od pada Berliskog zida pozvala EU da ispuni dato obećanje i počne pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom.
"Ako Brisel ne ponudi EU perspektivu državama Zapadnog Balkana tu prazninu popuniće drugi –Kina, Rusija, Turska ili Saudijska Arabija", izjavila je von der Lajen.
Nova predsednica Evropske komisije je zaključila da je istorija EU od 1989. godine pokazala da se "uvek isplati kada Unija otvori svoje srce".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fon der Lajen: EU da ispuni obećanje dato Albaniji i Severnoj Makedoniji

Izvor: B92, 12.Nov.2019

Imenovana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, radiće na poboljšanju političkih uslova, kako bi se nastavio proces proširenja EU...U Evropskoj komisiji kažu da je fon der Lajen, povodom obeležavanja 30 godina od pada Belinskog zida, naglasila svoju dobro poznatu poziciju da zemlje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.