File potvrdio: Kacin nije u pravu za datum!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2012, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File potvrdio: Kacin nije u pravu za datum!

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas u Briselu da dobijanje datuma početka pregovora između Srbije i EU isključivo zavisi od toga da li će i kada Srbija ispuniti uslove koje je utvrdio Evropski savet.

Sve zavisi od Srbije : Štefan File  

File je to rekao novinarima posle susreta s potpredsednicom Vlade Srbije za evropske integracije Suzanom Grubješić i time odgovorio na pitanje da li je izvestilac Evropskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za Srbiju Jelko Kacin u pravu kada kaže da Srbija ne može dobiti datum pregovora pre polovine naredne godine.

 

Suzana Grubješić je rekla da će Srbija sve učiniti da što pre dobije taj datum i podvukla kao što je rekao i File, spremnost Evropske komisije da u tome veoma pomogne Srbiji.

 

Evropski komesar je istakao da je ključni uslov za dobijanje datuma pregovora vidno i postojano poboljšanje odnosa sa Kosovom.

 

Grubješićeva je naglasila da je srpsko vođstvo spremno da kroz viši politički dijalog postigne trajni dogovor s kosovskim Albancima i da to onda bude činilac stabilnosti i mira u regionu.

 

File je podvukao važnost da Srbija ispuni sve uslove iz pravne oblasti i usaglasi zakone sa zakonima EU.

 

Na sastanku je bilo reči i o zakonu o centralnoj banci Srbije na koji Evropska komisija ima određene primedbe i koji mora da bude usaglašen s pravnim tekovinama EU.

 

File i Grubješićeva najavili su posetu srpskog premijera Ivice Dačića Briselu 4. septembra, i njegove razgovore s najvišim zvaničnicima Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.