File dolazi da ohrabri zvaničnike Srbije na putu ka EU

Izvor: Beta, 17.Sep.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File dolazi da ohrabri zvaničnike Srbije na putu ka EU

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Evropski komesar za proširenje Štefan File dolazi danas u Beograd kako bi podstakao srpske zvaničnike da se suoče sa ključnim izazovima na putu ka EU, uključujući i saradnju sa Haškim tribunalom.

Uoči posete Beogradu File je agenciji Beta rekao da će njegova poruka biti da "snažno ohrabri srpske zvaničnike da se uhvate u koštac s ključnim izazovima u sprovodjenju programa reformi usmerenih ka EU, uključujući pravosudje, bitku protiv korupcije i saradnju s Medjunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju".

Evropski komesar takodje je izrazio nadu da će zemlje EU "veoma brzo" postići saglasnost da zatraže mišljenje od Evropske komisije o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU, dodajući da je Evropska komisija spremna da izradi mišljenje čim dobije takav zahtev.

File će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Najavljeni su i sastanci sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, šefom diplomatije Vukom Jeremićem, ministarkom pravde Snežanom Malović, ministrom odbrane Draganom Šutanovcem i direktorkom Kancelarije za evropske integracije Milicom Delević.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

File i Dačić o regionu i borbi protiv kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2010

BEOGRAD -..Evropski komesar za proširenje Štefan File i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenili su danas u Beogradu da će u predstojećem periodu za institucije EU od posebne važnosti biti regionalna saradnja i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala...Kako je saopšteno iz Ministarstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hrvatska mora da uveri EU u reforme

Izvor: B92, 17.Sep.2010

Zagreb -- Ako Hrvatska želi da postane 28. članica EU, mora uveriti Uniju da su reforme koje sprovodi trajan i nepovratan proces, poručio šef delegacije EU u Hrvatskoj...Najveći hrvatski izazovi na putu prema EU su poglavlja o pravosuđu i osnovnim pravima i tržišno takmičenje, rekao je u četvrtak...

Nastavak na B92...

File: Srbija da reši pitanje Kosova pre ulaska u EU

Izvor: Blic, 17.Sep.2010

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas da Srbija ne može da uđe u Evropsku uniju ako se na odgovarajući način ne pozabavi pitanjem Kosova..."Srbija ne može da postane članica (EU) a da se na odgovarajući način ne pozabavi tim pitanjem", reko je File u intervjuu za Rojters,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.