File: Kosovska skupština ne treba da bude mesto vojnih manevara

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File: Kosovska skupština ne treba da bude mesto vojnih manevara

Izaslanik Češke za Balkan i bivši komesar EU za proširenje Štefan File izrazio je zabrinutost tokom posete Kosovu zbog unutrašnje političke situacije, uz ocenu da kosovska skupština ne bi trebalo da bude mesto za "vojne manevre", već za debatu i rešavanje problema.
Štefan File je u Prištini s kosovskim ministrom za evropske integracije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bekimom Čolakuom razgovarao o razvoju događaja u vezi sa evropskom agendom Kosova i liberalizacijom viznog režima, ponudivši podršku svoje zemlje, prenosi Epoka e Re.

File se sastao i sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Hašimom Tačijem.
Istovremeno, lider pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri rekao je da rešenje za trenutnu političku krizu ne može da bude pronađeno na sastancima iza zatvorenih vrata, već u otporu građana na ulicama, preneo je list Zeri.
Imeri juče na konferenciji za novinare nije direktno komentarisao odluku lidera Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuša Haradinaja da učestvuje na sastanku koji je sazvala kosovska predsednica Atifete Jahjaga, ali je ocenio da su takvi sastanci pogubni.
Imeri je, međutim, rekao da će se saradnja između opozicionih stranaka nastaviti sve dok je fokusirana na otpor i zahteve sadašnjoj vladi da se povuče.
Lider pokreta Samoopredeljenje je juče, zajedno sa liderom Incijative za Kosovo Fatmirom Ljimajem, poručio da vladajuća koalicija ne može da ostane na vlasti i da ne bi trebalo da se nada nekoj vrsti sporazuma koji bi joj omogućio da na vlasti ostane, prenosi Epoka e Re.
Jahjaga je održala juče sastanak sa liderima parlamentarnih partija, za koji je ocenila da je bio konstruktivan budući da su politički rukovodioci predstavili svoje stavove za prevazilaženje političke blokade i izrazili spremnost da potraže zajedničko rešenje.
Sastanku su prisustvovali predsednici Demokratske partije Kosova Hašim Tači, Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, Alijanse za budućnost Ramuš Haradinaj, Liste srpska Slavko Simić i predstavnik 6+ Mahir Jagdžilar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.