Fico: Slovačka neće primiti izbjeglice muslimane

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fico: Slovačka neće primiti izbjeglice muslimane

Slovački premijer Robert Fico optužio je za produbljivanje izbjegličke krize zemlje Evropske unije koje su, kako je rekao, raširenih ruku pozivale imigrante, a poručio je da niko nikada Slovačku neće natjerati da prima muslimane, javljaju danas slovački mediji.

"Evropska unija je apsolutno propala u suočavanju sa izbjegličkom krizom. Zatajile su velike države koje nisu imale što da traže i da pozivaju imigrante da dodju", kazao je sinoć Fico u Kežmaroku u istočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Slovačkoj.

Slovačka je krajem prošle godine tužila Evropsku uniju sudu zbog toga što su ministri unutrašnjih poslova članica EU većinskim glasanjem nametnuli da sve zemlje Unije prime dobrovoljno izbjeglice po nacionalnim kvotama, a presuda se očekuje do kraja ove godine.

Službena Bratislava se našla na udaru žestoke kritike zapada i UN zbog toga što diskriminira izbjeglice na osnovu vjeroispovjesti i namjerava primiti samo do 200 kršćana sa Bliskog istoka.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.