Ferguson: Provođenje agende u interesu građana

Izvor: Cafe.ba, 29.Jul.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson: Provođenje agende u interesu građana

Sarajevo - Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edvard Ferguson pozvao političke lidere u Bosni i Hercegovini na provođenje reformske agende i djelovanje u najboljem interesu građana.

"Usvajanje reformske agende od vlada u Bosni i Hercegovini je značajan korak naprijed koji će pomoći stabilizaciji ekonomije i stvaranje novih mogućnosti, naročito za mlade. Ovo će, takođe, omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na njenom odabranom putu ka članstvu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Evropskoj uniji. Cilj ovih reformi je iznalaženje rješenja za legitimne zabrinutosti građana Bosne i Hercegovine a posebno njihove zahtjeve za radnim mjestima", naveo je ambasador Ferguson.

 Naveo je da je vrijeme da vlasti u Bosni i Hercegovini u potpunosti i bez odlaganja provedu reformsku agendu.

"Ovo neće biti lako. Neke od ovih reformi će biti izazov, ali teška vremena zahtjevaju teške mjere, što mi u Ujedinjenom Kraljevstvu dobro znamo", istakao je ambasador Ferguson.

Istakao je da će sljedeći važan korak je usvajanje zakona o radu, koji je u potpunosti u skladu sa preporukama Sporazuma za rast i zapošljavanje, te predviđen zajedničkom izjavom.

"Shvatamo da postoji određena zabrinutost u vezi sa reformom tržišta rada, ali postoje dobri razlozi za optimizam jer će novi zakon o radu omogućiti otvaranje mnogih novih radnih mjesta te bolja prava onih radnika koji trenutno nisu zaštićeni. Pozivam političke lidere da djeluju u najbolje interesu građana Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da se napravi prvi korak ka novoj i svjetlijoj budućnosti Bosne i Hercegovine kao moderne i žive ekonomije koja svojim građanima pruža stvarne mogućnosti", zaključio je ambasador Ferguson.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.