Federika Mogerini na novoj funkciji

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 20:50

Federika Mogerini na novoj funkciji

Bivša visoka komesarka EU i šefica diplomatije Federika Mogerini imenovana je za rektora Koledža Evrope i na novu dužnost stupiće 1. septembra.

Njeno imenovanje odobrila je velika većina članova saveta Koledža, a jedan je bio uzdržan, prenosi briselski Politiko.

Savetom, najvišim izvršnim organom Koledža, predsedava bivši predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, a Mogerini je izabrana uprkos protivljenju pojedinih predavača i zvaničnika EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji smatraju da ona nije kvalifikovana za taj posao i da ne ispunjava kriterijume.

Ona je izabrana danas nakon što je predstavljena Savetu kao jedini kandidat za to mesto i biće prva žena rektor Koledža sa sedištem u belgijskom Brižu i kampusom u Poljskoj.

Prošle godine za izbor rektora prijavilo se 30 kandidata, a uslovi su bili master diploma.

Da je Mogerini zainteresovana za to radno mesto saznalo se nakon što je Evropska komisija 22. aprila objavila zvanicno odobrenje njene prijave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.