Falkoni: Reforme EU u narednih par godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Falkoni: Reforme EU u narednih par godina

Francuski ambasador u Srbiji Žan-Luj Falkoni izjavio je danas da je proširenje i dalje na dnevnom redu EU, ali da su reforme EU koje traži francuski predsednik Emanuel Makron neophodne zarad građana Evrope i da će biti sprovedene "u narednih par godina".

"Pre odgovora da li Francuzi podrzavaju proširenje na Zapadni Balkan treba odgovoriti na pitanje da li podržavaju samu EU, i zato je za Makrona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << važna reforma EU. Za 20 godina će biti prekasno, mora se kod građana vratiti osećaj EU kao nade, mora se razviti politička Evropa", rekao je Falkoni na panelu u okviru Ekonomskog samita Srbije.

Ipak, naveo je Falkoni, postoji velika posvećenost proširenju.

"Nije bilo promena u procesu proširenja, uvek je bilo uslova i preduslova", naveo je francuski amasador.

Prema njegovim rečima, regionalna integracija bi mogla biti veoma korisno oruđe u procesu pristupanja zemalja Zapadnog Balkana EU.

"Kombinacija evrointegracija i regionalnih integracija, to je način na koji je EU oduvek funkcionisala. Regionalna integracija bi dobro poslužila da uveri evropske građane, jer je EU izgrađena na normalizaciji odnosa svih suseda u Evropi", izjavio je Falkoni.

On je naveo da bi regionalna integracija bila ne samo ekonomski korisna već bi poslužila i kao "političko osiguranje Evropljanima da dočekuju dobre susede a ne one koji će se međusobno svađati".

"Želimo da izbegnemo neizvesnost što je moguće više", naveo je Falkoni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Falkoni: Reforme EU u narednih par godina

Izvor: Beta, 07.Okt.2019

Francuski ambasador u Srbiji Žan-Luj Falkoni izjavio je danas da je proširenje i dalje na dnevnom redu EU, ali da su reforme EU koje traži francuski predsednik Emanuel Makron neophodne zarad gradjana Evrope i da će biti sprovedene "u narednih par godina"."Pre odgovora da li Francuzi podržavaju proširenje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.