Fajon veruje da će proširenje EU ostati visoko na agendi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon veruje da će proširenje EU ostati visoko na agendi

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsedavajućom Delegacije EP u Parlamentarnom odboru za stabilizaciji i pridruživanje EU-Srbija (POSP) Tanjom Fajon, uoči 11. sastanka ovog Parlamentarnog odbora, koji će biti održan u sredu i četvrtak u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Gojković i Fajon su razgovarale o evrointegracijama Srbije, kao i aktuelnim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vezanim za rad Narodne skupštine. Predsednica Skupštine Srbije je navela da predstojeći sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, predstavlja priliku da se sagleda aktuelna situacija u pogledu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ukazala da očekuje da se primeti napredak u radu Skupštine Srbije, koja je primenila sugestije iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Gojković je napomenula da je u oktobru održana prva runda međustranačkog dijaloga u Narodnoj skupštini uz posredovanje Evropskog parlamenta u cilju unapređenja izbornog ambijenta, kao i da u novembru predstoji nova runda razgovora.

Fajon je navela da joj je kao poslanici i predsedavajućoj Delegacije EU u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje izuzetno važno da se nastavi za aktivnim radom na proširenju EU na region Zapadnog Balkana. Fajon je ukazala da je optimista da će proširenje ostati visoko na agendi i napomenula da je Srbija važna zemlja za stabilnost regiona, kao i da očekuje da će se nastaviti sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajon: Proširenje EU ostaje visoko na agendi

Izvor: Blic, 29.Okt.2019

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa predsedavajućom Delegacije EP u Parlamentarnom odboru za stabilizaciji i pridruživanje EU-Srbija Tanjom Fajon, koja je istakla da je optimista da će proširenje EU ostati visoko na agendi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.